• Juuso Noponen

Apteekin Digituen kuulumiset vuodelta 2021


Apteekin Digituen vuosi 2021 on sujunut pandemian aiheuttamasta epävarmuudesta ja vaihtuvuudesta huolimatta hyvin. Uusia verkkoapteekkeja vuoden 2021 aikana on aukaistu yhdessä huippu asiakkaidemme kanssa jo reippaasti yli toistakymmentä. Kiitos jokaiselle näihin projekteihin osallistuneille.


Tämän lisäksi Farmanian Apteekin Digituki on päässyt osallistumaan toinen toistaan mielenkiintoisempiin projekteihin verkkoapteekkien ympärillä. Koulutuksia ja webinaareja on pidetty verkkoapteekeista niin lääketeollisuudelle kuin apteekeillekin. Sosiaalisen median palvelut ovat hakeneet vuoden aikana muotoaan, ja olemmekin saaneet auttaa monia apteekkeja sosiaalisen median markkinoinnissa, ideoinnissa, toteuttamisessa ja kehittämisessä.


Nämä ovat olleet suuria askeleita kohti sujuvaa ja omnikanavaisempaa apteekkitoimintaa.

Vuonna 2019 alkanut ja kyllästymiseenkin asti ilmassa leijunut koronaviruspandemia on tehnyt jälkensä Apteekin Digituen toimintaan myös vuonna 2021 niin hyvässä, kuin pahassakin. Tapaamiset asiakkaiden kanssa eivät ole olleet vanhaan tuttuun tapaan ”face-to-face”. Sen sijaan Teamsissa on istuttu vuoden aikana monia kymmeniä tunteja, mutta loppuvuodesta pääsimme onneksemme tapaamaan asiakkaitamme Apteekkari 2021 -tapahtumaan Helsingin Messukeskukseen. ”Mask-to-mask” tietenkin.

Positiivisena asiana on erityisesti se, että verkkomyynti on kiinnostanut apteekkeja entisestään vuonna 2021, ja apteekit sekä muut toimijat ovat olleet valmiina kehittämään koko suomalaista lääkealaa tekemällä sähköisestä apteekkiasioinnista modernia ja helppoa.


Vuonna 2021 Apteekkariliiton eApteekki-alustan kenties isoin kehitysaskel on ollut puolesta-asioinnin mahdollistuminen sekä livechatin käyttöönotto. Chat-palvelun eApteekkeihin on mahdollistanut Crasman yhdessä Giosg Oy:n kanssa. Giosg yrityksenä tarjoaa myyntiä helpottavia digitaalisia ratkaisuja verkkokauppaympäristöön. Nämä ovat olleet suuria askeleita kohti sujuvaa ja omnikanavaisempaa apteekkitoimintaa.


Verkkoapteekkien ja sosiaalisen median lisäksi Digituen väki on päässyt puuhastelemaan eri messujen järjestämisen kanssa. Messuilla on herännyt loistavia keskusteluja, tehty uusia tuttavuuksia ja päästy pitämään hauskaa. Livenä tapahtuneet messut ovat tuoneet eloa ja valoa koronavuosien keskelle. Farmasianpäivät 2021 oli hieno kokemus koko Apteekin Digituen porukalle. Oli hauskaa tavata kaikkia teitä!
Apteekkari 2021 -tapahtuma sujui Apteekin Digituen kannalta hienosti. Paljon hienoja avartavia keskusteluja ja tutustumista suomalaiseen lääkealaan. Toivotaankin, että kevään Apteekkari 2022 -tapahtuma päästään järjestämään suunnitelmien mukaan toukokuussa!


Vuonna 2022 Apteekin Digituki pyrkii kehittämään toimintaansa entisestään. Emme malta odottaa mitä kokonainen vuosi tuokaan tullessaan.


Muistathan käydä lukemassa myös vuoden muut postaukset täältä.


Apteekin Digituki haluaa toivottaa kaikille lukijoille ja asiakkailleen oikein rauhallista joulua sekä piristävää vuoden vaihdetta!


­­

47 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki